Video

Valget i lokale medier

Forestill deg at du er lokalpolitiker i kommunen du bor i. Du vil fortelle så mange som mulig om de politiske planene du og partiet ditt har lagt. Hvordan skal du klare det?

Kommunestyre- og fylkestingsvalget handler om det folk er opptatt av der de bor. Derfor er lokalavisene og regionavisene viktige medier for informasjon og debatt før valget. Oppgaven til lokalavisen er å følge med på det som skjer i kommunen din. Du som leser vil kjenne igjen stedene og menneskene journalistene skriver om. Det er viktig for lokalpolitikerne å være synlige i lokalavisa. Slik kan de nå ut med budskapet sitt til velgerne.

Mange lokalaviser

Visste du at det finnes omtrent 200 lokalaviser i Norge? Klikker du på bildet under kan du se forsidene til alle avisene i Norge. Denne siden oppdateres hver dag. Finner du din lokalavis? Hva har de på forsiden i dag?

Skjermdump fra forsidene.no 30. juli, 2019


Bor du i Aust-Agder? Sjekk denne reportasjen om valglistene hos Agderposten

 Eller er du sunnmøring? Da kan du lese denne reportasjen om valglistene hos Sunnmørsposten.

Regionaviser og riksaviser

Regionaviser er større enn lokalaviser. De dekker et område som for eksempel ett eller to fylker, eller en landsdel. Det er seks regionaviser i Norge. I disse er sjansen større for å lese om valgnyheter som handler om fylket eller regionen. Du har kanskje hørt om Stavanger Aftenblad eller Nordlys? Hvilke områder dekker disse avisene?

PAPIR ELLER DIGITALT? Riksdekkende aviser, regionaviser og lokalaviser er nå tilgjengelig på både nett og papir.

Riksmedier ønsker å nå seere og lesere over hele landet. Du har sikkert hørt om NRK, TV 2, VG og Dagbladet? De landsdekkende mediene dekker valget på en litt annen måte enn de lokale mediene. Ofte snakker de med partiledere, statsråder og andre høytstående politikere. Journalistene følger gjerne med på den politiske maktkampen i store byer som Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø.